Lassi Karonen

Halvsvensk och halvfinsk är en av Sveriges mest framgångsrika roddare genom tiderna. Hans namn är Lassi Karonen, född den 17 mars år 1976 vilket gör att han är 41 år gammal nu. Lassi kommer från Leksand och hans modersklubb som han även är kvar i idag är Brudpiga RK. Dock har han flyttat till Uppsala och startat ett samarbete med Uppsalas Akademiska Roddarsällskap där han får möjligheten att träna rodd på dagarna i Fyrisån, det vill säga så länge det är isfritt. Lassi började inte satsa seriöst på sin rodd förrän han var 26 år gammalt, vilket inte är speciellt ovanligt för denna sport. Tidigare hade han endast deltagit i kyrkbåtsrodd och varit en motionär. 6 år efter att han hade börjat elitsatsa på rodden så tog han sig för första gången till de Olympiska Spelen som då var på sommaren 2008 i Peking. Hans största merit är ett silver i Europamästerskapen år 2010. Annars har han även varit framgångsrik i Svenska Mästerskap där han har vunnit flera gånger i singelrodd. Hans senaste SM-guld tog han år 2012. Lassis andra OS var i London år 2012 då han kom fyra, vilket han är otroligt stolt över.

Emma Fredh

Ytterligare en av Sveriges främsta roddare fast på damsidan, Emma Fredh. Hon är född den 14 april år 1990, vilket gör att hon är 28 år idag. Hennes tre största meriter genom tiderna är först och främst ett guld hon tog på Europamästerskapen i Racice 2017. Klassen var singelsculler och lättvikt. Sedan har hon tagit ett VM-silver i Rotterdam år 2016 samt ett EM silver i Poznan år 2015. Emma är nu på toppen av sin karriär och verkar lovande inför kommande VM och EM. Hon har gått ut med att extra mycket träning samt att lägga om hennes kost kommer att göra henne oslagbar under kommande år. När orkanen Irma kom in över Florida hösten 2017 så var och är Emma Sveriges största medaljhopp. Dock var det oklart om VM i Florida skulle bli av eftersom att bland annat Alligatorer kunde störa under världsmästerskapet efter orkanen.

Frida Svensson

Den 18 augusti år 1981 föddes Frida Linnéa Johanna Svensson som senare kommer att bli en av Sveriges mest framgångsrika och lovande roddare. I november år 2010 blir Frida den första svenska roddaren som har vunnit ett guld på VM på hela 15 år, vilket inte bara gör att hon går till historien utan även att hon får större sponsorkontrakt och att fler och bättre klubbar vill ha henne. Dessutom har Frida vunnit de svenska mästerskapen flera gånger om. En bronsmedalj i VM 2006 som ägde rum i Storbritannien har hon även på sin meritlista. Den framgångsrika tjejen har ytterligare ett VM guld under mästerskapen i Lake Karapiro som ligger på Nya Zeeland i Waikatofloden. Hennes vinnarmarginal var endast på 0,18 sekunder. Alla medaljer hon har tagit har varit i singelsculler vilket tyder på att hon är starkast själv. Till vardags och när Frida inte tävlar för landslaget så tävlar hon för Strömstads Roddklubb där hon även bor. Hennes tränare heter Johan Flodin och har även OS-medaljer i deras gemensamma sport.